Sastāvdaļas
- 2 lavaša plāksnes
- 2 sālīti gurķi
- 300 g kāpostu
- 1 neliels sīpols
- 1 vidēji liels burkāns
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- majonēze pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kāpostus sarīvē.
- Burkānu sarīvē salmiņos.
- Sālītos gurķus sarīvē salmiņos.
- Sīpolu sīki sagriež, aplej ar verdošu ūdeni, nolej pēc 2-3 minūtēm.
- Šādi rīkojoties, sīvums pazudīs, bet kraukšķīgums paliks.
- Kāpostus, burkānus, gurķus, sīpolus samaisa ar nelielu majonēzes daudzumu.
- Uz vienas lavaša plāksnes liek pusi pildījuma, pievieno vēl majonēzi, uzber mazliet sāls.
- Tad sagatavo otru lavaša plāksni - satin ruletes.
- Ruletes sagriež un pasniedz.
- Bet var ruletes pasniegt arī šādi: pannā sakarsē nelielu augu eļļas daudzumu, liek lavaša ruletes, ar savienojuma vietu uz leju.
- Cep uz lielas uguns, no abām pusēm 2 minūtes.
- Cepšanas laikā lavašs kļūst kraukšķīgs, bet dārzeņi neizsautēsies, bet būs kraukšķīgi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!