Krāsnī cepts ziedkāposts

Krāsnī cepts ziedkāposts Foto: Krāsnī cepts ziedkāposts

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 300 ml grieķu jogurta
  • 1 laima sula
  • 1 tējkarote maltu čili piparu
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • 1 ēdamkarote saspiestu ķiploka daiviņu
  • 1 tējkarote karija
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, ietauko veidni.
  2. Ziedkāpostu kārtīgi nomazgā, noņem zaļās lapas.
  3. Bļodā samaisa jogurtu, laima sulu, čili piparus, ķimenes, ķiplokus, kariju, sāli, maltus melnos piparus.
  4. Ziedkāpostu liek bļodā un noklāj ar jogurta marinādi un tad liek veidnē.
  5. Cep 30-40 minūtes, kamēr izveidojas jogurta marinādes garoziņa. 
  6. Gatavu ziedkāpostu atdzesē 10 minūtes, pasniedz ar lapu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes