Krāsnī cepts lasis saldajā krējumā

Krāsnī cepts lasis saldajā krējumā Foto: Krāsnī cepts lasis saldajā krējumā

Sastāvdaļas

  • 1 laša fileja
  • 1/2 citrona
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 400 ml saldā krējuma 10% tauku
  • zaļumi pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Zivs fileju sagriež nelielos gabaliņos, noskalo un nosusina ar papīra dvieli.
  2. Zaļumus noskalo un sakapā, ja izmantojat dažāda veida zaļumus, tad, katru veidu sakapā atsevišķi.
  3. Ja nevēlaties izmantot svaigus zaļumus, var izmantot garšvielas zivīm.
  4. Veidnē liek laša filejas gabaliņus, izspiež virs tiem citrona sulu, uzber sāli, piparus un atstāj uz 10-15 minūtēm.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  6. Laša filejas gabaliņus pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar zaļumiem, veidni liek krāsnī.
  7. Cep 30-40 minūtes - cepšanās ilgums atkarīgs no zivs filejas gabaliņu lieluma un biezuma.
  8. Gatavu laša fileju atdzesē 10 minūtes un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes