Sastāvdaļas
- 1 laša fileja
- 1/2 citrona
- malti melnie pipari pēc garšas
- 400 ml saldā krējuma 10% tauku
- zaļumi pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Zivs fileju sagriež nelielos gabaliņos, noskalo un nosusina ar papīra dvieli.
- Zaļumus noskalo un sakapā, ja izmantojat dažāda veida zaļumus, tad, katru veidu sakapā atsevišķi.
- Ja nevēlaties izmantot svaigus zaļumus, var izmantot garšvielas zivīm.
- Veidnē liek laša filejas gabaliņus, izspiež virs tiem citrona sulu, uzber sāli, piparus un atstāj uz 10-15 minūtēm.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Laša filejas gabaliņus pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar zaļumiem, veidni liek krāsnī.
- Cep 30-40 minūtes - cepšanās ilgums atkarīgs no zivs filejas gabaliņu lieluma un biezuma.
- Gatavu laša fileju atdzesē 10 minūtes un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!