Krāsnī cepts lasis ar kartupeļiem

Krāsnī cepts lasis ar kartupeļiem Foto: Krāsnī cepts lasis ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 4-5 kartupeļi
  • 1 kg laša filejas
  • 6-8 ķirštomātiņi
  • selerija, sīpoli pēc garšas
  • piparu maisījums, rozmarīns, sāls pēc garšas
  • 4-5 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Laša fileju sagriež lielos gabalos, mazliet apsāla, sapiparo un atstāj uz 30 minūtēm ievilkties.
  2. Ķirštomātiņus sagriež 4 daļās.
  3. Sīpolus sagriež pusgredzenos, seleriju sagriež plānās sloksnītēs.
  4. Kartupeļus vāra ar visu mizu pusgatavus, atdzesē, novelk mizu un sagriež apaļās šķēlītēs.
  5. Dziļā bļodā kartupeļu šķēlītes samaisa ar rozmarīnu, sāli, olīveļļu, pievieno tomātus, sīpolus, seleriju, samaisa.
  6. Veidnē izkārto kartupeļu maisījumu tā, lai kartupeļi būtu apakšā, liek laša gabalus.
  7. Cep sakarsētā krāsnī, vidējā temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes