Sastāvdaļas
- 300 g ķirbja
- 300 g vistas gaļas
- malts muskatrieksts
- 2 ķiploka daiviņas
- trekns saldais krējums
- 250 g vistas gaļas buljona
- majonēze
- sāls pēc garšas
- milti
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo, sagriež 5 mm platās šķēlēs, uzkaisa muskatriekstu, sarīvētus ķiplokus - noliek malā.
- Vistas fileju sagriež gabaliņos.
- Gatavo mērci pārliešanai - buljonu samaisa ar saldo krējumu, pievieno majonēzi pēc garšas.
- Mērce sanāks šķidra, bet cepot tā sabiezēs.
- Ķirbju šķēlītes panē miltos, tad cep eļļā, zeltainas.
- Tajā pašā pannā, kur cepās ķirbja šķēlītes, cep vistas gaļu, uzber sāli pēc garšas.
- Veidni mazliet ietauko ar eļļu, uzlej daļu mērces, liek apceptās ķirbja šķēlītes, virsū liek apcepto vistas fileju, uzlej atlikušo mērci.
- Cep ceškrāsnī 200°C temperatūrā, 10-15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!