Sastāvdaļas
- 1 neliels ziedkāposts
- 2/3 glāzes rīvmaizes
- 1/3 glāzes rīvēta cieta siera
- 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 1 tējkarote maltas paprikas
- 2 olas
- sāls pēc garšas
- augu eļļa
Pagatavošana
- Ziedkāpostu sadala rozetēs.
- Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli, vāra ziedkāpostus 4-5 minūtes.
- Vārītos ziedkāpostus liek caurdurī un atdzesē.
- Panēšanai samaisa rīvmaizi, sieru, ķiploku pulveri, malto papriku.
- Sakuļ olas ar dakšiņu.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, ieziež to ar augu eļļu.
- Ziedkāposta rozetes mērcē sakultajās olās, tad, no visām pusēm apviļā rīvmaizes maisījumā, liek veidnē.
- Cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!