Sastāvdaļas
- 300 g jauktās maltās gaļas
- 60 g cieta siera
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 olas
- 120 ml piena
- 80 g miltu
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1 šķēle baltmaizes
- augu eļļa
Pagatavošana
- Malto gaļu liek bļodā, pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, pieber sāli, piparus pēc garšas, samaisa viendabīgā masā.
- Gatavo pildījumu - cieti izvāra vienu olu, sarīvē to un sieru uz smalkās rīves, pievieno mīkstu sviestu, sāli, piparus - kārtīgi visu samaisa.
- Veido plāceņus - ņem 1 ēdamkaroti maltās gaļas maisījuma, izveido plāceni, vidū liek 1 tējkaroti pildījuma, izveido bumbiņu un tad to mazliet saplacina.
- 1 jēlu olu sakuļ, pievieno 1/3 glāzes piena, miltus, sāli, piparus, vēlreiz visu sakuļ.
- Plāceņus apviļā jēlās olas maisījumā un apcep uz pannas, sakarsētā augu eļļā, zeltainus.
- Apceptos plāceņus liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!