Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi Olīvu mērcei:
- 200 g skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes biezpiena
- 4 sasmalcinātu anšova
- ķilavu filejas
- 8 sasmalcinātas olīvas
- sasmalcinātu maurloki
Zirņu - kukurūzas mērcei:
- kartupeļu mīkstums
- 100 g skābā krējuma
- 100 g saldētu zirņu
- 150 saldētas vai konservētas kukurūzas
- sāls
- pipari
Franču garšvielu mērcei:
- kartupeļu mīkstums
- 100 g skābā krējuma
- 1 - 2 tējkarotes franču garšvielu maisījuma
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus rūpīgi nomazgā un sadursta ar dakšiņu.
- Kartupeļus cep uz restītēm krāsns vidusdaļā ~ 220°C temperatūrā 45 - 60 minūtes, ilgums atkarīgs no kartupeļu lieluma.
- Kartupeļus var cept arī mikroviļņu krāsnī ar pilnu jaudu 12 - 18 minūtes.
1. pildījums: Sajauc sastāvdaļas. Kartupeļos iegriež dziļu krustu. Kartupeļus paver un pilda ar pildījumu.
2. pildījums: Kartupeļus pārgriež uz pusēm, mīkstumu izņem un samaisa ar pārējām sastāvdaļām. Pildījumu liek kartupeļu pusītēs.
3. pildījums: Kartupeļus pārgriež uz pusēm, mīkstumu izņem. Samaisa ar skābo krējumu un garšvielām. Pievieno sāli un piparus. Pildījumu liek kartupeļu pusītēs.