Krāsnī cepti pildīti kartupeļi

Krāsnī cepti pildīti kartupeļi Foto: Krāsnī cepti pildīti kartupeļi

Sastāvdaļas

4 lieli kartupeļi Olīvu mērcei:

  • 200 g skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes biezpiena
  • 4 sasmalcinātu anšova
  • ķilavu filejas
  • 8 sasmalcinātas olīvas
  • sasmalcinātu maurloki

Zirņu - kukurūzas mērcei:

  • kartupeļu mīkstums
  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g saldētu zirņu
  • 150 saldētas vai konservētas kukurūzas
  • sāls
  • pipari

Franču garšvielu mērcei:

  • kartupeļu mīkstums
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 - 2 tējkarotes franču garšvielu maisījuma
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā un sadursta ar dakšiņu.
  2. Kartupeļus cep uz restītēm krāsns vidusdaļā ~ 220°C temperatūrā 45 - 60 minūtes, ilgums atkarīgs no kartupeļu lieluma.
  3. Kartupeļus var cept arī mikroviļņu krāsnī ar pilnu jaudu 12 - 18 minūtes.

1. pildījums: Sajauc sastāvdaļas. Kartupeļos iegriež dziļu krustu. Kartupeļus paver un pilda ar pildījumu.

2. pildījums: Kartupeļus pārgriež uz pusēm, mīkstumu izņem un samaisa ar pārējām sastāvdaļām. Pildījumu liek kartupeļu pusītēs.

3. pildījums: Kartupeļus pārgriež uz pusēm, mīkstumu izņem. Samaisa ar skābo krējumu un garšvielām. Pievieno sāli un piparus. Pildījumu liek kartupeļu pusītēs.

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes