Krāsnī cepti, pildīti kartupeļi ar šķiņķi un Čederas sieru

Krāsnī cepti, pildīti kartupeļi ar šķiņķi un Čederas sieru Foto: Krāsnī cepti, pildīti kartupeļi

Sastāvdaļas

  • 8 lieli kartupeļi
  • 100-150 g liesa šķiņķa
  • 150 g Čederas siera
  • 2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 kaltēti čili pipari
  • malta paprika
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, nosusina, veselus, ar visu mizu - katru atsevišķi ietin folijā.
  2. Ietītos kartupeļus liek veidnē, cep 190°C temperatūrā, 1 stundu.
  3. Kartupeļiem iekšpusē jābūt mīkstiem, pārbauda -, ar koka iesmiņu sadurstot vairākās vietās.
  4. Ja kartupeļi vēl ir cieti, turpina cept.
  5. Gatavus kartupeļus izņem no krāsns, mazliet atdzesē, pārgriež gareniski uz pusēm.
  6. Ar tējkaroti, uzmanīgi izņem mīkstumu, izveidojot "laiviņu", ar biezām maliņām.
  7. Bļodā samaisa sagrieztu šķiņķi, Parmas sieru, daļu Čederas siera, jogurtu, sviestu, sakapātus ķiplokus, sakapātus Čili piparus, maltu papriku, sāli.
  8. Piemaisa izņemto kartupeļu mīkstumu, ja pildījums ir sauss, pievieno vēl jogurtu.
  9. Pildījumu pilda "laiviņās", tās viegli aptin ar foliju, liek krāsnī cepties uz 20-25 minūtēm. 
  10. 10 minūtes, pirms cepšanās beigām, pārkaisa ar atlikušo Čederas sieru, turpina cept.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes