Sastāvdaļas
- 50 ml olīveļļas
- 1 sīki sagriezts sīpols
- 100 g sloksnītēs sagriezta šķiņķa
- 125 ml sausa baltvīna
- 6 gabaliņos sagriezti kartupeļi
- 100 ml saldā krējuma
- 250 ml sālīta siera
- timiāns
Pagatavošana
- Krāsni sakarsē 180°C temperatūrā.
- Lielā pannā sakarsē eļļu, cep sīpolu un šķiņķi, uz mazas uguns, 5-10 minūtes.
- Pielej vīnu un, kamēr tas nav iztvaikojis(2-3 minūtes), kartupeļus vēl nepievieno.
- Pannā liek kartupeļus un cep tos 10-15 minūtes.
- Pievieno garšvielas pēc garšas, pielej saldo krējumu, 1 minūti pakarsē un noņem no uguns.
- Pusi cepto kartupeļu liek veidnē, virsū liek pusi rīvēta siera, tad atkal virsū liek kartupeļus, tad atkal sieru.
- Cep, kamēr parādās zeltaina garoziņa, kamēr siers sāk burbuļot - 30-45 minūtes.
- Pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!