Krāsnī cepti kartupeļi „Tartiflett”

Krāsnī cepti kartupeļi „Tartiflett” Foto: Krāsnī cepti kartupeļi „Tartiflett”

Sastāvdaļas

  • 50 ml olīveļļas
  • 1 sīki sagriezts sīpols
  • 100 g sloksnītēs sagriezta šķiņķa
  • 125 ml sausa baltvīna
  • 6 gabaliņos sagriezti kartupeļi
  • 100 ml saldā krējuma
  • 250 ml sālīta siera
  • timiāns

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē 180°C temperatūrā.
  2. Lielā pannā sakarsē eļļu, cep sīpolu un šķiņķi, uz mazas uguns, 5-10 minūtes.
  3. Pielej vīnu un, kamēr tas nav iztvaikojis(2-3 minūtes), kartupeļus vēl nepievieno.
  4. Pannā liek kartupeļus un cep tos 10-15 minūtes.
  5. Pievieno garšvielas pēc garšas, pielej saldo krējumu, 1 minūti pakarsē un noņem no uguns. 
  6. Pusi cepto kartupeļu liek veidnē, virsū liek pusi rīvēta siera, tad atkal virsū liek kartupeļus, tad atkal sieru.
  7. Cep, kamēr parādās zeltaina garoziņa, kamēr siers sāk burbuļot - 30-45 minūtes.
  8. Pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes