Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 200 g cieta siera
- 400 ml saldā krējuma
- pipari, sāls pēc garšas
- malts muskatrieksts pēc garšas
- dilles
- pētersīļi
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež plānās, apaļās šķēlītēs.
- Kartupeļus liek veidnē kārtās, katru kārtu pārkaisa ar sāli, pipariem un muskatriekstu.
- Pārlej visu ar saldo krējumu, liek sīkas sviesta piciņas pa visu virsmu.
- Pārkaisa visu ar rupji rīvētu sieru.
- Cep 180°C temperatūrā, 1 stundu un 15 minūtes.
- Gatavību pārbauda, durstot kartupeļus ar dakšiņu, ja mīksti - gatavi.
- Gatavus kartupeļus pārkaisa ar sakapātām dillēm un pētersīļiem.
- Šos kartupeļus var pasniegt kā atsevišķu ēdienu, vai arī, kā piedevu gaļai un zivīm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!