Krāsnī cepti kartupeļi ar saldo krējumu un sieru

Krāsnī cepti kartupeļi ar saldo krējumu un sieru Foto: Krāsnī cepti kartupeļi ar saldo krējumu un sieru

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu 
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 200 g cieta siera
  • 400 ml saldā krējuma
  • pipari, sāls pēc garšas
  • malts muskatrieksts pēc garšas
  • dilles
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež plānās, apaļās šķēlītēs.
  2. Kartupeļus liek veidnē kārtās, katru kārtu pārkaisa ar sāli, pipariem un muskatriekstu. 
  3. Pārlej visu ar saldo krējumu, liek sīkas sviesta piciņas pa visu virsmu.
  4. Pārkaisa visu ar rupji rīvētu sieru.
  5. Cep 180°C temperatūrā, 1 stundu un 15 minūtes. 
  6. Gatavību pārbauda, durstot kartupeļus ar dakšiņu, ja mīksti - gatavi.
  7. Gatavus kartupeļus pārkaisa ar sakapātām dillēm un pētersīļiem. 
  8. Šos kartupeļus var pasniegt kā atsevišķu ēdienu, vai arī, kā piedevu gaļai un zivīm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes