Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 1 tējkarote maltas paprikas
- 1 tējkarote ķimeņu
- šķipsniņa maltu melno un Kajenas piparu
- 1 tējkarote timiāna
- sāls pēc garšas
Mērcei:
- 300 g trekna skābā krējuma
- 3 ķiploka daiviņas
- saišķītis pētersīļu
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs.
- Kartupeļu šķēlītes liek dziļā bļodā, pārlej ar saulespuķu eļļu un kārtīgi samaisa, lai eļļa vienmērīgi noklāj kartupeļus.
- Citā bļodā samaisa rīvmaizi ar sāli un garšvielām.
- Kartupeļu šķēles, kas samaisītas ar eļļu apviļā rīvmaizes maisījumā un liek veidnē, vienā kārtā.
- Veidni liek 220°C temperatūrā sakarsētā krāsnī un cep 35-40 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst zeltaini-brūni un kraukšķīgi.
- Cepot, kartupeļus, ik pa brīdim apgroza.
- Gatavus kartupeļus pasniedz karstus, ar mērci.
- Mērce - sīki sakapātus pētersīļus samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem un skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!