Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku un mērci

Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku un mērci Foto: Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku un mērci

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • šķipsniņa maltu melno un Kajenas piparu
  • 1 tējkarote timiāna
  • sāls pēc garšas 
Mērcei:
  • 300 g trekna skābā krējuma
  • 3 ķiploka daiviņas
  • saišķītis pētersīļu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs.
  2. Kartupeļu šķēlītes liek dziļā bļodā, pārlej ar saulespuķu eļļu un kārtīgi samaisa, lai eļļa vienmērīgi noklāj kartupeļus.
  3. Citā bļodā samaisa rīvmaizi ar sāli un garšvielām.
  4. Kartupeļu šķēles, kas samaisītas ar eļļu apviļā rīvmaizes maisījumā un liek veidnē, vienā kārtā.
  5. Veidni liek 220°C temperatūrā sakarsētā krāsnī un cep 35-40 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst zeltaini-brūni un kraukšķīgi.
  6. Cepot, kartupeļus, ik pa brīdim apgroza.
  7. Gatavus kartupeļus pasniedz karstus, ar mērci.
  8. Mērce - sīki sakapātus pētersīļus samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem un skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes