Sastāvdaļas
- 600 g sīku kartupelīšu
- 1/4 tases olīveļļas
- 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- divi veseli ķiploki
- 1/2 ēdamkarotes kaltētu pētersīļu
- 1/2 citrona
- 5-6 timiāna zariņi
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes maltu, melno piparu
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā.
- Kartupeļus ar visu mizu, liek dziļā bļodā, samaisa ar olīveļļu, sviestu un pētersīļiem.
- Kartupeļos izdara iegriezumus, un liek veidnē.
- Ķiploku galvām nogriež virsmiņu.
- Citrona pusi sagriež šķēlēs.
- Ķiploku galvas,ar visu mizu, citrona šķēles un timiānu izkārto starp kartupeļiem, pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Kartupeļus cep 1 stundu, kamēr gatavs.
- Kad kartupeļi gatavi, ceptās ķiploku galvas izspiež no mizām, un samaisa ar kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!