Krāsnī cepti kāpostu tīteņi, tomātu-skābā krējuma mērcē

Krāsnī cepti kāpostu tīteņi, tomātu-skābā krējuma mērcē Foto: Krāsnī cepti kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas

  • 5 kāpostu lapas
  • 250 g maltās gaļas, kurai piemalts klāt 1 sīpols
  • 2-3 ēdamkarotes pusgatavu rīsu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 3 ēdamkarotes piena
  • zaļumi
Mērcei:
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes piena
  • 100 ml buljona vai ūdens
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 tējkarote miltu
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Maltās gaļas-sīpolu masu samaisa ar rīsiem, pienu, sāli, pipariem.
  2. Kāpostu lapas izvāra pusgatavas, pilda ar maltās gaļas masu.
  3. Satin kāpostu tīteņus, liek tos veidnē.
  4. Gatavo mērci - pienu samaisa ar skābo krējumu, tomātu pastu, miltiem un buljonu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  5. Mērci pārlej kāpostu tīteņiem.
  6. Veidni pārklāj ar foliju, cep 180-200°C temperatūrā, 40 minūtes.
  7. Gatavus tīteņus bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes