Krāsnī ceptas vistu kājiņas ar rīsiem

Krāsnī ceptas vistu kājiņas ar rīsiem Foto: Krāsnī ceptas vistu kājiņas ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 4 vistu kājiņas ar visiem kauliem un ādu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 bundža konservētu sagrieztu tomātu
  • 10 melno olīvu bez kauliņiem
  • 1/2 tējkarotes Hmeli-suneli garšvielas
  • 2 tases vistas gaļas buljona
  • 1 glāze rīsu
  • pētersīļi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Vistu kājiņas nomazgā un nosusina ar papīra dvieli, no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem.
  2. Uzkarsē augu eļļu dziļā pannā, uz vidējas uguns, liek pannā vistu kājas ar ādu uz leju.
  3. Apcep tās, no visām pusēm zeltainas, aptuveni 5-7 minūtes no katras puses, ceptas vistu kājas no pannas izņem.
  4. No pannas izlej liekos taukus, atstāj tikai mazliet, lai var apcept ķiplokus.
  5. Uguni samazina, liek pannā sakapātus ķiplokus, maisot cep, aptuveni 1 minūti.
  6. Pievieno konservētus tomātus ar visu sulu, garšvielas, sagrieztas olīvas, melnos piparus.
  7. Visu samaisa, palielina uguni - uzvāra.
  8. Pielej vistas gaļas buljonu, pieber rīsus, samaisa, pieliek vistu kājiņas, piespiež tās, lai kājiņas būtu šķidrumā.
  9. Visu atkal uzvāra, pannai uzliek vāku, liek to krāsnī(var izmantot arī sautējamo katlu vai veidni).
  10. Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
  11. Gatavu ēdienu izņem no krāsns, pārkaisa ar zaļumiem, pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes