Sastāvdaļas
- 4 vistu kājiņas ar visiem kauliem un ādu
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 bundža konservētu sagrieztu tomātu
- 10 melno olīvu bez kauliņiem
- 1/2 tējkarotes Hmeli-suneli garšvielas
- 2 tases vistas gaļas buljona
- 1 glāze rīsu
- pētersīļi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Vistu kājiņas nomazgā un nosusina ar papīra dvieli, no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem.
- Uzkarsē augu eļļu dziļā pannā, uz vidējas uguns, liek pannā vistu kājas ar ādu uz leju.
- Apcep tās, no visām pusēm zeltainas, aptuveni 5-7 minūtes no katras puses, ceptas vistu kājas no pannas izņem.
- No pannas izlej liekos taukus, atstāj tikai mazliet, lai var apcept ķiplokus.
- Uguni samazina, liek pannā sakapātus ķiplokus, maisot cep, aptuveni 1 minūti.
- Pievieno konservētus tomātus ar visu sulu, garšvielas, sagrieztas olīvas, melnos piparus.
- Visu samaisa, palielina uguni - uzvāra.
- Pielej vistas gaļas buljonu, pieber rīsus, samaisa, pieliek vistu kājiņas, piespiež tās, lai kājiņas būtu šķidrumā.
- Visu atkal uzvāra, pannai uzliek vāku, liek to krāsnī(var izmantot arī sautējamo katlu vai veidni).
- Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Gatavu ēdienu izņem no krāsns, pārkaisa ar zaļumiem, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!