Krāsnī ceptas plānās pankūkas ar biezpienu

Krāsnī ceptas plānās pankūkas ar biezpienu Foto: Krāsnī ceptas plānās pankūkas ar biezpienu

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 2,5 glāzes cukura
  • sāls
  • 700 ml piena
  • 2 glāzes miltu
  • 1/4 glāzes saulespuķu eļļas
  • 500 g biezpiena
  • 100 g sviesta
  • skābais krējums vai ievārījums pasniegšanai
  • vanilīns pēc garšas

Pagatavošana

  1. Divas olas sakuļ ar daļu cukura un sāli, pielej 1 glāzi piena, pievieno miltus, visu sakuļ viendabīgā masā.
  2. Pielej atlikušo pienu, saulespuķu eļļu - vēlreiz visu samaisa.
  3. Sakarsētā, ietaukotā pannā cep plānās pankūkas.
  4. Gatavo pildījumu - biezpienu sakuļ ar 3 olām un atlikušo cukuru krēmveida masā.  
  5. Ja vēlas, pievieno vanilīnu.
  6. Uz katras pankūkas vidū liek 1 ēdamkaroti pildījuma, mazliet izlīdzina.
  7. Satin pankūkas caurulītē un diagonāli sagriež 3 cm biezos gabalos.
  8. Pankūku gabalus liek veidnē, starp pankūkām liek sviesta piciņas.
  9. Krāsni uzkarsē 60°C temperatūrā, cep 2 stundas.
  10. Pankūkas pasniedz ar skābo krējumu vai ievārījumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes