Krāsnī ceptas pīļu kājas

Krāsnī ceptas pīļu kājas Foto: Krāsnī ceptas pīļu kājas

Sastāvdaļas

  • 2 pīles kājas (apm.600 g gaļas)
  • 600 g kartupeļu
  • 500 g svaigu persiku
  • 2 ēdamk. medus
  • 2 ēdamk. sinepju
  • 1 tējk. sāls (mērcei)
  • 1/2 tējk. sāls (kartupeļiem un pīles gaļai)
  • 1 ēdamk. baltvīna etiķa vai citrona sulas
  • 1/2 tējk. maltu melno piparu (mērcei)
  • 1/2 tējk. maltu melno piparu (kartupeļiem un pīles gaļai)
  • 1-2 tējk. Tabasko mērces
  • daži svaigi pētersīļu kātiņi

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.
  2. Kartupeļus nomizo, pīles kājiņas nomazgā un nosusina.
  3. Kartupeļus sagriež šķēlītēs, liek ieeļļotā veidnē, kopā ar pīles kājiņām.
  4. Uzber nedaudz sāls un piparus.
  5. Veidni liek krāsnī un cep 30-35 minūtes.
  6. Persikiem izņem kauliņus, persiku mīkstumu sagriež gabaliņos (dažas persiku šķēlītes atstāj pasniegšanai).
  7. Persikus sakuļ ar blenderi, pievieno sinepes, medu, etiķi vai citrona sulu, sāli, piparus, Tabasko mērci - visu sakuļ viendabīgā masā.
  8. Ja vēlas, lai mērce būtu vēl viendabīgāka, izspiež to caur sietu.
  9. Ēdienu pasniedz dziļā traukā - vispirms liek 4-5 ēdamkarotes mērces, tad pāris šķēlītes kartupeļu.
  10. Tad liek pīles kāju, blakus liek persiku šķēlītes, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes