Krāsnī ceptas kotletes ar kartupeļiem mērcē

Krāsnī ceptas kotletes ar kartupeļiem mērcē Foto: Krāsnī ceptas kotletes ar kartupeļiem mērcē

Sastāvdaļas

  • 400 g maltas gaļas
  • 1 sīpols
  • ķiploki
  • pienā mērcēta baltmaize
  • sāls, pipari
  • kartupeļi
Mērcei:
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote kečupa
  • 120 ml ūdens
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Malto gaļu samaisa ar sakapātu sīpolu, ķiplokiem, pienā mērcētu baltmaizi, sali, pipariem.
  2. No maltās gaļas masas veido kotletes, apviļā tās miltos, liek ietaukotā veidnē.
  3. Kartupeļus nomizo, sagriež, ieziež ar augu eļlu, uzber garšvielas, liek veidnes vidū pie kotletēm.
  4. Cep 220°C temperatūrā, 15 minūtes.
  5. Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar kečupu, pielej ūdeni, sali, piparus - samaisa.
  6. Pēc 15 minūtēm uzlej mērci, turpina cept 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes