Sastāvdaļas
- 4 lieli kartupeļi
- 1/4 tases olīveļļas
- 1/4 tējkarotes jūras sāls
- 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
- 1/4 tējkarotes maltas paprikas
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 1/4 tases rīvēta Parmas siera
- 2 tases ledus gabaliņu
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 230°C temperatūrai.
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, ar visu mizu sagriež šķēlītēs(ja vēlas, kartupeļus var nomizot).
- Kartupeļu šķēlītes liek bļodā ar ūdeni, pievieno ledus gabaliņus, atstāj uz 30 minūtēm.
- Tad kartupeļu šķēlītes izņem no ūdens un nosusina ar papīra dvieli.
- Sāli samaisa ar ķiploku pulveri, maltu papriku,maltiem melnajiem pipariem - maisījumu liek lielā, blīvā, aiztaisāmā maisiņā.
- Maisiņā liek arī kartupeļus, maisiņu aiztaisa un sakrata.
- Tad pievieno olīveļļu, vēlreiz sakrata, kamēr kartupeļi ir pārklājušies ar maisījumu.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek kartupeļu šķēlītes un cep 40-50 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst brūni un kraukšķīgi.
- Gatavas kartupeļu šķēlītes pārkaisa un samaisa ar rīvētu Parmas sieru un pētersīļiem, pasniedz ar mērci pēc Jūsu izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!