Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes

Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes Foto: Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes

Sastāvdaļas

  • 4 lieli kartupeļi
  • 1/4 tases olīveļļas
  • 1/4 tējkarotes jūras sāls
  • 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1/4 tējkarotes maltas paprikas
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 1/4 tases rīvēta Parmas siera
  • 2 tases ledus gabaliņu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 230°C temperatūrai.
  2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, ar visu mizu sagriež šķēlītēs(ja vēlas, kartupeļus var nomizot).
  3. Kartupeļu šķēlītes liek bļodā ar ūdeni, pievieno ledus gabaliņus, atstāj uz 30 minūtēm.
  4. Tad kartupeļu šķēlītes izņem no ūdens un nosusina ar papīra dvieli.
  5. Sāli samaisa ar ķiploku pulveri, maltu papriku,maltiem melnajiem pipariem - maisījumu liek lielā, blīvā, aiztaisāmā maisiņā.
  6. Maisiņā liek arī kartupeļus, maisiņu aiztaisa un sakrata.
  7. Tad pievieno olīveļļu, vēlreiz sakrata, kamēr kartupeļi ir pārklājušies ar maisījumu.
  8. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek kartupeļu šķēlītes un cep 40-50 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst brūni un kraukšķīgi. 
  9. Gatavas kartupeļu šķēlītes pārkaisa un samaisa ar rīvētu Parmas sieru un pētersīļiem, pasniedz ar mērci pēc Jūsu izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes