Sastāvdaļas
- 1 kg vistas gaļas
- dārzeņu maisījums (burkāni, selerija, kartupeļi, sīpoli, ķiploki, brokoļi)
- olīveļļa
- 1-2 ēdamkarotes balzametiķa
- sāls, pipari pēc garšas
- pētersīļi
- kaltēti - rozmarīns, oregano, timiāns
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
- Visus dārzeņus notīra, noskalo, sagriež gabalos un liek veidnē.
- Aprasina ar olīveļļu, balzametiķi, uzber sāli, piparus.
- Uzkaisa kaltētās garšvielas.
- Atsevišķi aprasina ar olīveļļu vistas gaļu, apsāla, sapiparo.
- Liek virsū dārzeņiem, cep 1 stundu.
- Pēc noteiktā laika veidni izņem, vistas gaļu noņem, dārzeņus samaisa, visu liek atpakaļ krāsnī, pacep vēl 5-10 minūtes.
- Gatavu mazliet atdzesē, pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!