Sastāvdaļas
- 3 vistas filejas
- 1 paprika
- 2 nelieli tomāti
- 1 tējkarote miltu
- 120 ml piena
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 40 g siera
- augu eļļa
- sāls, malti melnie pipari
- oregano, baziliks
Pagatavošana
- Sīpolu un ķiplokus sakapā, cep augu eļļā, 3 minūtes, pievieno sīki sagrieztu papriku, turpina cept vēl 5 minūtes, kamēr paprika ir mīksta.
- Ceptos sīpolus, ķiplokus un papriku liek veidnē.
- Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, cep tajā pašā pannā, kur cepās sīpolu maisījums, cep, kamēr gatavs, aptuveni 10 minūtes.
- Cepšanas beigās pievieno tomātu pastu, samaisa, liek veidnē pie sīpoliem un paprikas.
- Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, izkausē sviestu, pievieno miltus, pienu, karsē, kamēr sabiezē - aptuveni 1 minūti.
- Mērci vienmērīgi pārlej gaļai veidnē.
- Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, izkārto veidnē, uzber sāli, piparus, oregano un baziliku.
- Cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Pēc 15 minūtēm veidni izņem, uzkaisa sieru, turpina cept 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!