Krāsnī cepta vista, kas uzsēdināta uz burkas ar alu

Krāsnī cepta vista, kas uzsēdināta uz burkas ar alu Foto: Krāsnī cepta vista, kas uzsēdināta uz burkas ar al

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 500 ml alus (der gan gaišais, gan tumšais)
  • 2-4 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistu izvēlas nelielu, jo tai krāsnī ir jāatrodas vertikālā stāvoklī.
  2. Burkā lej alu, burku liek veidnē, uz burkas uzsēdina vistu, tā, lai tā neapgāžas.
  3. Gatavo maisījumu apziešanai - skābo krējumu samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem, sāli, pipariem.
  4. Ar maisījumu noziež vistu, no visām pusēm, arī zem spārniņiem un kājiņām.
  5. Kad vista cepsies, no tās tecēs tauki un sula veidnē, lai tauki nepiedegtu, veidnē lej 1-1,5 cm ūdens.
  6. Vairāk ūdens nevajag, jo savādāk vista nevis cepsies, bet sautēsies.
  7. Var rīkoties arī šādi - veidnes virsmu noziež ar sviestu un izkārto nomizotu kartupeļu kārtu, tādējādi pagatavosiet pamatēdienu un piedevas. 
  8. Aptuvenais cepšanās laiks - 1 stunda un 10 minūtes, 200°C temperatūrā.
  9. Jāseko līdzi garoziņas krāsai un gaļu pārdur ar nazi, sulai, kas izdalās jābūt caurspīdīgai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes