Sastāvdaļas
- 1 vista
- 500 ml alus (der gan gaišais, gan tumšais)
- 2-4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vistu izvēlas nelielu, jo tai krāsnī ir jāatrodas vertikālā stāvoklī.
- Burkā lej alu, burku liek veidnē, uz burkas uzsēdina vistu, tā, lai tā neapgāžas.
- Gatavo maisījumu apziešanai - skābo krējumu samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem, sāli, pipariem.
- Ar maisījumu noziež vistu, no visām pusēm, arī zem spārniņiem un kājiņām.
- Kad vista cepsies, no tās tecēs tauki un sula veidnē, lai tauki nepiedegtu, veidnē lej 1-1,5 cm ūdens.
- Vairāk ūdens nevajag, jo savādāk vista nevis cepsies, bet sautēsies.
- Var rīkoties arī šādi - veidnes virsmu noziež ar sviestu un izkārto nomizotu kartupeļu kārtu, tādējādi pagatavosiet pamatēdienu un piedevas.
- Aptuvenais cepšanās laiks - 1 stunda un 10 minūtes, 200°C temperatūrā.
- Jāseko līdzi garoziņas krāsai un gaļu pārdur ar nazi, sulai, kas izdalās jābūt caurspīdīgai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!