Sastāvdaļas
- 1 vidēja lieluma vista
- 2 glāzes griķu
- ciets siers
- skābais krējums
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote hmeli-suneli garšvielas
- sāls
- 1 ēdamkarote augu eļļas
Pagatavošana
- Griķus kārtīgi nomazgā un ber ietaukotā veidnē.
- Virsū uzkaisa sīki sakapātu sīpolu un ķiplokus.
- Vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež gabaliņos.
- Vistas gaļu liek veidnē, virsū griķiem, sīpoliem un ķiplokiem.
- Gaļu pārkaisa ar hmeli-suneli garšvielu un noziež ar skābo krējumu.
- Pārlej 1-1,5 glāzes karsta sālsūdens.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves un pārkaisa vistas gaļai.
- Veidni liek sakarsētā krāsnī uz 1 stundu.
- Kad parādījusies zeltaina garoziņa, veidni ņem ārā no krāsns.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!