Krāsnī cepta omlete lauku gaumē

Krāsnī cepta omlete lauku gaumē Foto: Krāsnī cepta omlete lauku gaumē

Sastāvdaļas

  • 1/2 liela sīpola
  • 1 vidēja lieluma zaļā paprika
  • 1/2 sarkanās paprikas
  • 200 g šķiņķa
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 8 olas
  • 1/2 glāzes piena
  • 200 g Čederas siera
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolu un paprikas sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Nelielā sautējamā katlā sakarsē sviestu un augu eļļu.
  3. Uz vidējas uguns cep, maisot, sīpolu un paprikas, pieber mazliet sāls,3 minūtes.
  4. Šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos, liek sautējamā katlā, maisot sautē 3 minūtes.
  5. Tad katlu noņem no uguns, mazliet atdzesē.
  6. Olas sakuļ ar pienu, sāli un pipariem.
  7. Sieru rupji sarīvē, pievieno kopā ar sīpoliem un paprikām, sakultajām olām, kārtīgi samaisa.
  8. Olu-siera maisījumu lej ietaukotā nelielā veidnītē.
  9. Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  10. Veidni izņem no krāsns, uzklāj dvieli un atstāj uz 10 minūtēm.
  11. Omleti sagriež gabalos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes