Sastāvdaļas
- 1/2 liela sīpola
- 1 vidēja lieluma zaļā paprika
- 1/2 sarkanās paprikas
- 200 g šķiņķa
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 8 olas
- 1/2 glāzes piena
- 200 g Čederas siera
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu un paprikas sagriež nelielos gabaliņos.
- Nelielā sautējamā katlā sakarsē sviestu un augu eļļu.
- Uz vidējas uguns cep, maisot, sīpolu un paprikas, pieber mazliet sāls,3 minūtes.
- Šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos, liek sautējamā katlā, maisot sautē 3 minūtes.
- Tad katlu noņem no uguns, mazliet atdzesē.
- Olas sakuļ ar pienu, sāli un pipariem.
- Sieru rupji sarīvē, pievieno kopā ar sīpoliem un paprikām, sakultajām olām, kārtīgi samaisa.
- Olu-siera maisījumu lej ietaukotā nelielā veidnītē.
- Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Veidni izņem no krāsns, uzklāj dvieli un atstāj uz 10 minūtēm.
- Omleti sagriež gabalos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!