Krāsnī cepta maize

Krāsnī cepta maize Foto: Krāsnī cepta maize

Sastāvdaļas

  • 25 g svaiga rauga
  • 1 glāze silta ūdens
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 3 glāzes kviešu miltu
  • 8 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Siltā ūdenī izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru, augu eļļu.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus, samīca viendabīgu, elastīgu mīklu.
  3. Trauku ar mīklu apklāj ar dvieli un noliek siltā vietā uz 30 minūtēm.
  4. Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu izrullē taisnstūra plāksnē.
  5. Taisnstūrveida mīklu satin ruletē, liek veidnē un atstāj uz 20-30 minūtēm, lai rūgst.
  6. Uzrūgušu mīklu noziež ar sakultu olu.
  7. Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes