Sastāvdaļas
- 1/2 tases mīksta sviesta, istabas temperatūrā
- 3 ķiploku galviņas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 400 g baltmaizes
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 1 tase rīvēta Parmas siera
- 1/8 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 170°C temperatūrai.
- Ķiploku galviņām nogriež virsmas tā, lai būtu redzams katras ķiploka daiviņas gals.
- Ķiploku galviņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, aprasina tās ar olīveļļu, cep 50 minūtes, kamēr ķiploki kļūst mīksti.
- Kad ķiploki ir atdzisuši, izspiež ķiploka daiviņas no mizām, sagriež lielos gabalos.
- Samaisa sviestu, ķiplokus, sieru, pētersīļus un sāli.
- Baltmaizi sagriež šķēlēs, izkārto veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Krāsni uzkarsē līdz 240°C temperatūrai.(Var izmantot arī grilu).
- Sviesta-ķiploku maisījumu uzziež uz katras baltmaizes šķēles.
- Cep krāsnī vai grilē 3-4 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!