Krāsnī cepta liellopu gaļa ar sēnēm

Krāsnī cepta liellopu gaļa ar sēnēm Foto: Krāsnī cepta liellopu gaļa ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 600 g gabaliņos sagrieztas liellopu gaļas
  • 2 ēdamkarotes miltu, kas samaisīti ar mazliet sāls un maltajiem melnajiem pipariem
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai
  • 400 g šķēlītēs sagrieztu šampinjonu
  • 1 liels sīpols, sagriezts pusgredzenos
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 1 ēdamkarote timiāna
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 125 ml sausa sarkanvīna
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā - samīca tos
  • 1 kārtainās mīklas plāksne
  • 1 ola, mazliet sakulta

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Liellopu gaļas gabaliņus apviļā miltu maisījumā, lieko nopurina.
  3. Dziļā pannā uzkarsē augu eļļu, cep gaļu porcijās, ik pa 4 minūtēm, kamēr izveidojas brūna garoziņa.
  4. Tad visu cepto gaļu liek pannā, pievieno sēnes, sīpolus, ķiplokus, cep 5-8 minūtes, kamēr sēnes ir mīkstas.
  5. Pievieno timiānu, tomātu pastu - izmaisa.
  6. Pielej sarkanvīnu, pievieno konservētus tomātus, pieber sāli, piparus pēc garšas - turpina gatavot 10-12 minūtes. 
  7. Visam ir jāsabiezē.
  8. Visu maisījumu sadala pa 4 karstumizturīgiem keramikas podiņiem vai veidnītēm, visu liek vienā lielā veidnē.
  9. No kārtainās mīklas plāksnes izspiež 4 apļus, kuru diametrs atbilst keramikas podiņiem vai veidnītēm.
  10. Mīklas apļu maliņas noklāj ar sakulto olu, liek virsū keramikas podiņiem vai veidnītēm - viegli piespiež.
  11. Mīklas virsmas noklāj ar atlikušo olu, cep 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes