Krāsnī cepta gaļa itāļu gaumē

Krāsnī cepta gaļa itāļu gaumē Foto: Krāsnī cepta gaļa itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 700-800 g teļa gaļas
  • 50 g Pančetas šķiņķa
  • 50 g sviesta
  • 50 ml sausa baltvīna
  • pārtikas diegs gaļai

Pagatavošana

  1. Teļa gaļu aptin ar šķiņķi un nostiprina ar pārtikas diegu.
  2. Lielā katlā izkausē sviestu, liek gaļu katlā, cep, ik pa brīdim apgrozot, neliekot katlam vāku.
  3. Pēc 15 minūšu cepšanas, pielej baltvīnu, joprojām katlam neliekot vāku, gaļu sutina, kamēr baltvīns ir iztvaikojis.
  4. Jāskatās, lai gaļa nepiedeg!
  5. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, gaļu liek veidnē, pārlej ar katlā palikušo šķidrumu, cep, ik pēc 10-15 minūtēm gaļu apgrozot.
  6. Gaļu pārlej ar šķidrumu, kas izdalījies veidnē.
  7. Pēc 40 minūtēm, krāsns temperatūru samazina līdz 150°C.
  8. Turpina gaļu cept vēl 1 stundu, ik pēc 20 minūtēm, gaļu apgrozot un pārlejot ar šķidrumu, kas izdalījies.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes