Krāsnī cepta cūkgaļa ar majonēzi un garšvielām

Krāsnī cepta cūkgaļa ar majonēzi un garšvielām Foto: Krāsnī cepta cūkgaļa ar majonēzi un garšvielām

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg cūkgaļas bez kauliem
  • 6-7 ķiploka daiviņas
  • 3-4 lauru lapas
  • 1 glāze majonēzes
  • 1 ēdamkarote malta koriandra
  • 1,5 ēdamkarotes maltu melno piparu
  • 1,5 ēdamkarotes maltas paprikas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Majonēzi lej bļodā, pievieno koriandru, melnos piparus, papriku, samaisa.
  2. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē,pievieno majonēzei, pieber sāli un samaisa.
  3. Ņem lielu folijas gabalu, pārloka uz pusēm, gabalam jābūt pietiekoši lielam, lai pārlocītajā folijā varētu ietīt cūkgaļas gabalu.
  4. Cūkgaļas gabalu liek uz folijas ar taukiem uz leju.
  5. Ar karoti noklāj gaļu ar 1/4 majonēzes maisījuma, gaļas gabalu apgriež ar taukiem uz augšu, uzklāj atlikušo majonēzes maisījumu. 
  6. Pievieno lauru lapas.
  7. Gaļas gabalu blīvi ietin folijā, galus kārtīgi nostiprina, lai cepšanās laikā izdalījušās sulas neiztek.
  8. Gaļu liek ledusskapī ievilkties uz 2-3 stundām.
  9. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  10. Folijā ietīto gaļu liek veidnē, cep 3 stundas.
  11. Cūkgaļu izņem no krāsns, mazliet atver foliju, nedaudz gaļu atdzesē.
  12. Gaļu liek šķīvī, noņem lauru lapas, sagriež šķēlēs, pārlej ar cepšanās laikā izdalījušos sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes