Sastāvdaļas
- 1,3 kg cūkgaļas
- 100 ml salda vīna
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1-2 saldi, nogatavojušies bumbieri
- sāls
- pipari
Glazēšanai:
- 1-2 ēdamkarotes saldās čili mērces
- 1 tējkarote balzametiķa
- 1/2 tējkarotes karija
Pagatavošana
- Cūkgaļas gabalu noskalo, nosusina, sagriež biezās šķēlēs, līdz galam nenogriežot.
- Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem, starp šķēlēm kaisa timiānu, to ar rokām ierīvējot.
- Gaļas gabalu liek dziļā traukā, uzlej vīnu, atstāj uz 1 stundu (labāk uz nakti ledusskapī, ja ir iespējams).
- Bumbierus pārgriež gareniski uz pusēm, sagriež biezās šķēlēs.
- Kad gaļa ir beigusi marinēties, to izņem no trauka, starp šķēlēm liek bumbieru šķēlītes, notin gaļu ar pārtikas diegu, lai neizjūk.
- Gaļu liek folijā, hermētiski aiztaisa.
- Cep 200°C temperatūrā, 1 stundu.
- Gatavo maisījumu glazēšanai - saldo čili mērci samaisa ar balzametiķi un kariju.
- Pēc cepšanās laika beigām gaļu izņem no krāsns, foliju atver, pārtikas diegu pārgriež un noņem.
- Izmantojot otiņu, visu gaļas gabalu un bumbieru šķēles noklāj ar glazēšanas maisījumu.
- Turpina cept gaļu veidnē, bez folijas, 30-40 minūtes, ik pa brīdim aplaistot ar izdalījušos sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!