Sastāvdaļas
- 200 g spinātu
- 960 g miltu
- 15 g sausā rauga
- 1,5 tējkarotes jūras sāls
- 60 ml augu eļļas
- 1/2 sarkanās paprikas
- 1 tējkarotes maltas paprikas
- 350 g muskatķirbja
- 5 g magoņu sēkliņu
- 5 g sezama sēkliņu
- 1/2 tējkarotes ķimeņu
Pagatavošana
- Maizei zaļajā krāsā - blenderī liek spinātus, eļļu un ūdeni (100 ml) - sasmalcina.
- Pievieno izsijātus miltus, raugu un sāli - sakuļ mīklu. Liek siltā vietā uz vienu stundu.
- Maizei sarkanajā krāsā - izsijātiem miltiem, raugam un sālij, pievieno maltu papriku un biezeni no blanšētas sarkanās paprikas un ūdens (120 ml ūdens).
- Samaisa mīklu un liek siltā vietā uz vienu stundu.
- Maizei dzeltenajā krāsā - muskatķirbi sagriež gabaliņos un apcep.
- Apceptiem muskatķirbja gabaliņiem pievieno ūdeni (50-70 ml) - samaisa biezenī.
- Muskatķirbja biezenim pievieno izsijātus miltus, raugu un sāli.
- Samaisa mīklu un liek siltā vietā uz vienu stundu.
- Paņem no katras krāsas mīklas vienādus gabalus.
- Uz miltiem nokaisītas virsmas, katras krāsas mīklu izrullē vienādās desiņās.
- Augšējos mīklas desiņu galus savieno, un sapin no tiem, ne pārāk ciešu, bizīti. Galus cieši aiztaisa.
- Maizi pārklāj ar dvieli un liek siltā vietā uz 20-30 minūtēm.
- Maizes virspusi samitrina ar ūdeni un uzkaisa, katrai mīklas krāsai, sava veida sēklas.
- Uzkarsē krāsni līdz 220°C temperatūrai temperatūrai.
- Maizi liek ieeļļotā veidnē un cep 30-35 minūtes. Maizi atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!