Kotletes siera kažokā

Kotletes siera kažokā Foto: Kotletes siera kažokā

Sastāvdaļas

  • 1 kg tītara maltās gaļas
  • 2 olas
  • 1/2 baltmaizes kukuļa (bez garozas)
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 120 ml piena
  • sāls
  • pipari
  • 250 g cieta siera
  • 50 g sviesta
  • 2 tomāti
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Tītara gaļu nomazgā, nosusina un samaļ virtuves kombainā.
  2. Var izmantot arī veikalā nopērkamu, gatavu malto tītara gaļu.
  3. Baltmaizi iemērc pienā, samaļ virtuves kombainā, samaisa ar malto gaļu.
  4. Pievieno olas, daļu majonēzes, sāli, piparus.
  5. Kārtīgi visu samaisa.
  6. Daļu siera un sviestu sagriež garenos gabaliņos.
  7. Ar mitrām rokām, no maltās gaļas masas, izveido bumbiņas, samīca tās, izveidojot apli, vidū liek siera gabaliņu un sviestu, malas aiztaisa ciet. 
  8. Kotletes apcep augu eļļā, kamēr kļūst zeltainas.
  9. Apceptās kotletes liek veidnē, eļļu, kurā tās cepās, pārlej kotletēm, pielej mazliet ūdens.
  10. Tomātus sagriež plānās šķēlītēs, liek virsū kotletēm.
  11. Atlikušo sieru sarīvē uz smalkās rīves, pārkaisa tomātiem, pieblīvē mazliet ar roku.
  12. Pārlej atlikušo majonēzi.
  13. Cep 200°C temperatūrā, 45-50 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes