Sastāvdaļas
- 600 g maltās gaļas
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 baltmaizes šķēle
- mazliet saldā krējuma vai piena
- 1 ēdamkarote miltu
- 3 ēdamkarotes tomātu pastas
- 500 ml buljona
- eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
- rīvmaize
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno saldajā krējumā vai pienā izmērcētu baltmaizi.
- Pievieno 1 sakapātu sīpolu, ķiploku, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- No maltās gaļas masas veido kotletes, apviļā tās rīvmaizē, cep sakarsētā pannā, augu eļļā, uz vidējas uguns, kamēr izveidojas brūngana garoziņa, aptuveni 7-8 minūtes no katras puses.
- Izceptas kotletes liek traukā.
- Pannā, kur cepās kotletes, liek atlikušo sakapātu sīpolu, maisot cep, kamēr tas ir mīksts, aptuveni 5 minūtes.
- Pievieno miltus, maisot cep 1 minūti.
- Pievieno tomātu pastu, cep, kamēr izdalās salda smarža.
- Pastāvīgi maisot, tievā strūklā pielej buljonu, mērcē liek kotletes, uzvāra, samazina uguni līdz minimumam, sautē, uzliekot vāku - 10-15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!