Sastāvdaļas
- 4 ēdamkarotes rīsu
- 5-6 olas
- 1 bundža konservētu zivju eļļā (tuncis, saira, sardīnes, lasis)
- 1 ābols
- 1 neliels sīpols
- 80 g sviesta
- 200 g majonēzes
- 1 tējkarote cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
Pagatavošana
- Rīsus izvāra, atdzesē.
- Eļļu no konservētajām zivīm lej atsevišķā traukā, pievieno 1/2 majonēzes, cukuru, citrona sulu - kārtīgi samaisa.
- Olas cieti izvāra, atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Sīpolu sakapā, ābolu nomizo un sarīvē.
- Konservēto zivi samīca ar dakšiņu.
- Salātus liek kārtās:
1 kārta - sasmalcināti olu dzeltenumi.
2 kārta - puse konservēto zivju.
3 kārta - rīsi, uzklāj parasto majonēzi.
4 kārta - rīvēts ābols.
5 kārta - otra puse zivju konservu, kas samaisīti ar sīpoliem.
6 kārta - sarīvēts, saldēts sviests.
Salātus pārlej ar mērci, kuru gatavojām no konservēto zivju eļļas un majonēzes. Virsū liek sagrieztu olu baltumu. Rotā salātus pēc saviem ieskatiem, liek ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!