Konservētu zivju salāti ar rīsiem un olu

Konservētu zivju salāti ar rīsiem un olu Foto: Konservētu zivju salāti ar rīsiem un olu

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes rīsu
  • 5-6 olas
  • 1 bundža konservētu zivju eļļā (tuncis, saira, sardīnes, lasis) 
  • 1 ābols
  • 1 neliels sīpols
  • 80 g sviesta
  • 200 g majonēzes
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

Pagatavošana

  1. Rīsus izvāra, atdzesē.
  2. Eļļu no konservētajām zivīm lej atsevišķā traukā, pievieno 1/2 majonēzes, cukuru, citrona sulu - kārtīgi samaisa. 
  3. Olas cieti izvāra, atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  4. Sīpolu sakapā, ābolu nomizo un sarīvē.
  5. Konservēto zivi samīca ar dakšiņu. 
  6. Salātus liek kārtās: 
    1 kārta - sasmalcināti olu dzeltenumi.
    2 kārta - puse konservēto zivju. 
    3 kārta - rīsi, uzklāj parasto majonēzi. 
    4 kārta - rīvēts ābols. 
    5 kārta - otra puse zivju konservu, kas samaisīti ar sīpoliem.
    6 kārta - sarīvēts, saldēts sviests.

    Salātus pārlej ar mērci, kuru gatavojām no konservēto zivju eļļas un majonēzes. Virsū liek sagrieztu olu baltumu. Rotā salātus pēc saviem ieskatiem, liek ledusskapī uz 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes