Konservēts lasis

Konservēts lasis Foto: Konservēts lasis

Sastāvdaļas

  • 1 kg laša filejas
  • 100 ml augu eļļas
  • 1,5 ēdamkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1/2 tējkarotes maltu balto piparu
  • 3 lauru lapas
  • 5 krustnagliņas

Pagatavošana

  1. Zivi kārtīgi nomazgā, nosusina ar papīra dvieli, sagriež gabalos.
  2. Liek sterilizētās burkās, uzber sāli, garšvielas, pievieno augu eļļu, atstāj vismaz uz 3 stundām, bet labāk uz nakti.
  3. Tad izņem lauru lapu un krustnagliņas no burkas, blīvi aizvāko ar sterilizētiem vākiem.
  4. Dziļā pannā lej ūdeni, liek burkas uz paliktņa, uzliek vāku, karsē 2 stundas, pēc tam, kad parādās tvaiks.
  5. Tad burkas atdzesē, uzglabā ledusskapī 6 mēnešus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes