Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts
- 1,2 kg tomātu
- 80-100 g paprikas
- 1-2 burkāni
- 1 sīpols
- 5-7 ķiploka daiviņas
- saišķītis pētersīļu
- 2 ēdamkarotes sāls
- 150 g augu eļļas
- 100-120 g cukura
- 1 tējkarote 70% etiķa
Pagatavošana
- Ziedkāpostu sadala rozetēs un pavāra 1-2 minūtes sālsūdenī.
- Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, novelk mizu un sagriež gabaliņos.
- Papriku sagriež gabaliņos.
- Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
- Ķiplokus un pētersīļus sakapā.
- Tomātus, burkānus, sīpolus un papriku liek katlā, pievieno eļļu, cukuru, sāli - uzvāra.
- Pievieno ziedkāpostus, sautē uz lēnas uguns 10-15 minūtes.
- Beigās pievieno etiķi, ķiplokus, pētersīļus.
- Masu liek sterilizētās burkās un aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!