Konservēti ziedkāposti ar tomātiem

Konservēti ziedkāposti ar tomātiem Foto: Konservēti ziedkāposti ar tomātiem

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts
  • 1,2 kg tomātu
  • 80-100 g paprikas
  • 1-2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 5-7 ķiploka daiviņas
  • saišķītis pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 150 g augu eļļas
  • 100-120 g cukura
  • 1 tējkarote 70% etiķa

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostu sadala rozetēs un pavāra 1-2 minūtes sālsūdenī.
  2. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, novelk mizu un sagriež gabaliņos.
  3. Papriku sagriež gabaliņos.
  4. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  5. Ķiplokus un pētersīļus sakapā.
  6. Tomātus, burkānus, sīpolus un papriku liek katlā, pievieno eļļu, cukuru, sāli - uzvāra.
  7. Pievieno ziedkāpostus, sautē uz lēnas uguns 10-15 minūtes.
  8. Beigās pievieno etiķi, ķiplokus, pētersīļus.
  9. Masu liek sterilizētās burkās un aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes