Konservēti gurķi - pārbaudīta recepte

Konservēti gurķi - pārbaudīta recepte Foto: Konservēti gurķi - pārbaudīta recepte

Sastāvdaļas

  • sāls
  • cukurs
  • pārtikas etiķa esence 70%
  • dilles
  • ķiploka daiviņas (liek pa vienai vai divām uz 3 l burku)
  • pētersīļi
  • upeņu lapas
  • lauru lapas (uz vienu burku 1 - 2 lapiņas)
  • selerijas (garšvielas var mainīt pēc garšas un patiks)

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, iemērc aukstā ūdenī 2 - 3 stundas.
  2. Garšvielas noskalo un sagriež.
  3. Garšvielas liek burkās apakšā (tā lai ir noklāta apakša un vēl mazliet).
  4. Tad ieliek gurķus, lielos apakšā, mazos virspusē (tā vairāk saliksiet).
  5. Pārlej ar uzvārītu ūdeni.
  6. Liek atdziest.
  7. Kad ūdens burkās atdzisis lej katlā no burkām ārā.
  8. Pēc tam liek atkal vārīties un liek klāt - uz vienu trīs litra burku - 1 ēdamkaroti sāls, 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti pārtikas etiķa esenci 70%.
  9. Uzvāra, lej pilnas burkas un vāko ciet.

    Maigā marinādē konservēti gurķi, izmantojot tradicionālas garšvielas – dilles, mārrutku saknes un lapas, piparus, sinepju sēklas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes