Sastāvdaļas
- sāls
- cukurs
- pārtikas etiķa esence 70%
- dilles
- ķiploka daiviņas (liek pa vienai vai divām uz 3 l burku)
- pētersīļi
- upeņu lapas
- lauru lapas (uz vienu burku 1 - 2 lapiņas)
- selerijas (garšvielas var mainīt pēc garšas un patiks)
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, iemērc aukstā ūdenī 2 - 3 stundas.
- Garšvielas noskalo un sagriež.
- Garšvielas liek burkās apakšā (tā lai ir noklāta apakša un vēl mazliet).
- Tad ieliek gurķus, lielos apakšā, mazos virspusē (tā vairāk saliksiet).
- Pārlej ar uzvārītu ūdeni.
- Liek atdziest.
- Kad ūdens burkās atdzisis lej katlā no burkām ārā.
- Pēc tam liek atkal vārīties un liek klāt - uz vienu trīs litra burku - 1 ēdamkaroti sāls, 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti pārtikas etiķa esenci 70%.
- Uzvāra, lej pilnas burkas un vāko ciet.
Maigā marinādē konservēti gurķi, izmantojot tradicionālas garšvielas – dilles, mārrutku saknes un lapas, piparus, sinepju sēklas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!