Sastāvdaļas
- 0,5 kg bērzlapju
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 paprika
- 1 čili pipars
- 5 daiviņas ķiploka
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- sāls
- pipari
- saulespuķu eļļa
Pagatavošana
- Sēnes notīra un nomazgā. Pēc tam liek vārīt.
- Kamēr sēnes vārās, notīra sīpolu un smalki sagriež.
- Iztīra piparus, no sēklām un sagriež strēmelēs.
- Notīra arī burkānus un ķiplokus.
- Sīpolu apcep saulespuķu eļļā (zeltainus).
- Sēnes un visas garšvielas samaļ.
- Jo masa ir smalkāka, jo tā ir maigāka.
- Visu samalto masu ieliek katlā vai dziļā pannā.
- Pievieno tomātu pastu, pārējās garšvielas un karsē 1 stundu – bieži apmaisot, lai nepiedeg.
- Kad viss ir gatavs, karstu liek, iepriekš sagatavotās burkās un aizvāko. Var lietot uzreiz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!