Konservēti baklažāni

Konservēti baklažāni Foto: Konservēti baklažāni

Sastāvdaļas

  • 5 kg baklažānu
  • 5 l ūdens
  • 1 glāze sāls
  • 500 ml 9% etiķa
  • dilles, upeņu lapas
  • 1 čili pipara pāksts
  • 2 ķiploku galvas

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež gabaliņos, liek verdošā ūdenī.
  2. Maisot, vāra 3-4 minūtes.
  3. Notecina sietā un cep pannā, verdošā augu eļļā(500 ml eļļas), 2-3 minūtes.
  4. Pievieno samaltus ķiplokus un čili piparu, samaisa, pasautē, pannai uzliekot vāku.
  5. 1 minūti pirms cepšanās beigām pievieno sakapātas dilles un sapluinītas upeņu lapas.
  6. Maisījumu noņem no uguns un pielej etiķi, samaisa.
  7. Karstu maisījumu pilda burkās, burkas aizvāko, apgriež otrādi un atstāj istabas temperatūrā pilnībā atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes