Sastāvdaļas
- 2 kg tomāti
- 6 daiviņas ķiploka
- 6 diļļu ziedi
- 1.5 ēdamkarotes diļļu sēklu
- 1/3 glāzes sāls
- 3 glāzes etiķa
- 3 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Tomātus nomazgā un sagriež daiviņās.
- Saliek katlā-kārtās.
- Katru kārtu pārkaisa ar sāli.
- Virsū lej 3 glāzes etiķa un 3 glāzes ūdens.
- Liek vārīties uz vidējas uguns apmēram uz 10 – 15 minūtēm, kamēr tomāti ir kļuvuši mīksti.
- Pēc tam gatavos tomātus uzmanīgi saliek konservēšanai paredzētajās burkās.
- Pievieno garšvielas.Virsū uzlej atlikušo marinādi, tā lai nedaudz paliktu brīva vieta.
- Tad aizvāko burkas un liek tās sterilizēties uz 7 – 10 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!