Sastāvdaļas
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 0,5 l burku:
- 200 g ūdens
- 250 g baraviku
- 100 g burkānu
- 50 g pētersīļu sakņu
- 200 g sarkano tomātu
- 20 g sīpolu
- 10 g cukura
- 20 g sāls
- 10 g zaļumu
- 1 lauru lapa
- 3-4 smaržīgie pipari
- 1 tējkarote 9 % etiķa
Pagatavošana
- Katliņā ielej ūdeni, liek noslaucītas, tīras baraviku cepurītes, notīrītus mazus burkānus un pētersīļu saknes un ar mazu sāls piedevu sautē 15-20 minūtes.
- Tad šķidrumu nolej un sēnes ar dārzeņiem sagriež sloksnītēs, pieliek paredzētās garšvielas un šķēlēs sagrieztus sarkanus tomātus.
- Visu izmaisa, sapilda dezinficētā burkā un pārlej ar karstu izkāstu atlikušo dārzeņu novārījumu.
- Piepildītai burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 45 minūtes, litra burkas – 60 minūtes.
- Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē, atdzesē kā parasti.
Padoms:
Konservētās sēnes ar tomātiem izmanto sēņu zupas gatavošanai.
Baraviku vietā var ņemt arī citas baltās sēnes (bekas, krimildes, atmatenes).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!