Sastāvdaļas
Mīklai:
- 180 g sviesta
- 10 ēdamkarotes liesa skābā krējuma
- 300-350 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote sāls
Pildījumam:
- 3 bundžas konservēta laša
- zaļumi
Pārliešanai:
- 3 olas
- 200 g liesa skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - skābo krējumu samaisa ar sviestu un sāli.
- Pievieno cepamo pulveri, miltus, samīca ne pārāk biezu mīklu.
- Gatavo pildījumu - konservētajam lasim nolej šķidrumu, samīca ar dakšiņu.
- Zaļumus sakapā.
- Zaļumus samaisa ar lasi.
- Veidni mazliet ietauko ar sviestu.
- Liek mīklu, izlīdzina, izveido mīklas maliņas.
- Virsū mīklai liek lasi, izlīdzina.
- Gatavo mērci pārliešanai - olas sakuļ ar šķipsniņu sāls, pievieno skābo krējumu, miltus - kārtīgi samaisa.
- Pārlej pīrāgam, cep 180°C temperatūrā, 40-45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!