Konservēta cūkgaļa kvasā

Konservēta cūkgaļa kvasā Foto: Konservēta cūkgaļa kvasā

Sastāvdaļas

  • 1 kg liesas cūkgaļas
  • 500 ml kvasa
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 3-4 lauru lapas
  • 7-10 krustnagliņas
  • 7-10 smaržīgie pipari
  • 7-10 melno piparu graudiņi
  • 1 ķiploka galviņa
  • sāls pēc garšas
  • kartupeļi
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Keramikas traukā liek cūkgaļu, liek apkārt sīpolu gredzenus, lauru lapas, krustnagliņas, smaržīgos un melnos piparus.
  2. Uzlej kvasu, uzliek vāku, noliek vēsā vietā, uz 2 diennaktīm. 
  3. Pēc noteiktā laika, gaļu izņem no marinādes, noņem sīpolus un garšvielas, nosusina ar papīra dvieli. 
  4. Nelielo tauku kārtiņu sagriež kā restīti, ierīvē ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem un sāli - liek veidnē. 
  5. Gaļai pievieno veselus kartupeļus, kas iepriekš apbērti ar sāli un mērcēti olīveļļā.
  6. Uzlej mazliet marinādes, uzklāj foliju, ne pārāk blīvi, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes. 
  7. Tad foliju noņem, aplej kartupeļus un gaļu ar izdalījušos sulu, palielina krāsns temperatūru līdz 200 grādiem, turpina cept 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes