Sastāvdaļas
- 250 g piena pulvera
- 300-350 g cukura
- 100 g sviesta
- 100 ml ūdens
- 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
- šķipsniņa garšvielu pēc izvēles
Pagatavošana
- Kā garšvielas varat izmantot vanilīnu, maltu kanēli, kardamonu, kas vēlas neparastu garšu var pievienot maltus piparus.
- Izvāra cukura sīrupu - nelielā katlā lej ūdeni, pieber cukuru - vāra.
- Kad uzmet burbuli, uz lēnas uguns, turpina vārīt 7-10 minūtes, kamēr tas sāk mazliet sabiezēt.
- Karstā sīrupā liek sviestu un atstāj to uz pāris minūtēm, tad kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
- Pakāpeniski, vairākos piegājienos pieber piena pulveri, pastāvīgi maisot.
- Masai jābūt mīkstai, elastīgai, bez kunkuļiem.
- Tad pievieno šķipsniņu garšvielu, kuras vēlaties.
- Var pievienot kakao pulveri, var arī to nepievienot, var aizvietot ar kokosriekstu skaidiņām.
- Visu kārtīgi samaisa, masu liek ledusskapī, lai sastingst.
- Pēc 35-45 minūtēm izņem un veido konfektes.
- Formu veido pēc saviem ieskatiem un, pirms pasniegšanas, apviļā kakao pulverī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!