Sastāvdaļas
- 150 g miltu
- 2 olas
- 1 bundža kondensētā piena (380 g)
- 1 tējkarote cepamais pulveris (vai ½ tējk. etiķī šķīdināta soda)
- 500 g skāba krējuma
- 100 g cukura
- 100 g žāvētu plūmju
- 1 paciņa vaniļas cukura (10 g)
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un kondensēto pienu, pakāpeniski pievieno miltus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Ietauko kūkas formu (22 cm diametrā) un ieklāj sagatavoto mīklu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 20 - 25 minūtes vai līdz iedurtais irbulītis iznāk ārā neaplipis.
- Žāvētās plūmes pārlej ar verdošu ūdeni uz atstāj uz aptuveni 5 minūtēm.
- Pēc tam tās sagriež mazos gabaliņos.
- Ar elektrisko putotāju nedaudz sakuļ skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
- Izcepto biskvītu sagriež 4 daļās (horizontāli).
- Pamata biskvītu pārklāj ar skābā krējuma masu un pārkaisa ar plūmēm, tā atkātot visai tortei.
- Ar atlikušo skābā krējuma masu nosmērēt gan kūkas virsmu, gan sānus un ielikt ledusskapī uz 4 - 5 stundām vai visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!