Kondensētā piena – medus kūka ar žāvētām plūmēm

Kondensētā piena – medus kūka ar žāvētām plūmēm Foto: Kondensētā piena – medus kūka ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta (izkausēts)
  • 100 g medus
  • 1 glāze riekstu (jebkuru)
  • 100 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 tējkarote galda etiķa
 Krēmam:
  • 400 g vārīta kondensētā piena
  • 300 g saldkrējuma sviesta
  • 300 g žāvētu plūmju

Pagatavošana

  1. Pirmā daļa: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru. 
  2. Šaurā strūklā, nepārtraukti maisot, pievieno tām izkausētu sviestu.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un samaisa viendabīgā masā.
  4. Otrā daļa: Izkausē medu.
  5. Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu ar nelielu daudzumu izkausētā medus.
  6. Pievieno krējuma masai dzeramo sodu, kas izšķīdināta etiķī, un rūpīgi samaisa.
  7. Pievieno masai sasmalcinātus riekstus, izkausēto medu un rūpīgi samaisa
  8. Sajauc abu daļu masas kopā un samaisa viendabīgā masā..
  9. Ieklāj 1/3 mīklas kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  10. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  11. Tā izcep arī atlikušās 2/3 mīklas. Kopā jābūt 3 biskvītiem.
  12. Krēms: Ar elektrisko putotāju spauto sviestu un vārītu kondensēto pienu viendabīgā masā.
  13. Plūmes sagriež mazākos gabaliņos un pievieno masai.
  14. Krēmu klāj starp katru no biskvītiem, pārkaisot ar sasmalcinātām plūmēm, un kūkas virsmu, malām.
  15. Dekorē ar plūmēm, riekstiem vai pēc savas gaumes. Ievieto ledusskapī uz 6 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes