Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 180 g cepumi
- 100 g kokosriekstu skaidiņas
- 200 g sviests
Krēmam:
- 480 g krēmsiers
- 250 ml kokosriekstu krēms vai piens
- 200 g baltās šokolādes
- 2 tējkarotes želatīns
- 2 ēdamkarotes pūdercukurs (var arī nelikt. Atkarīgs no tā, cik saldu krēmu vēlas, jo savu saldumu dod jau baltā šokolāde)
Dekoram:
- avenes
- 0,5 l gatavas aveņu želejas
Pagatavošana
- Sablendē cepumus, pievieno kokosriekstu skaidiņas, izkausētu sviestu un visu apvieno. Liek masu izjaucamā veidnē (24-26 cm) un nedaudz saspaida līdzenā kārtā. Liek veidni ledusskapī.
- Pārlej želatīnu ar ūdeni, lai uzbriest.
- Krēmsieru, kokosriekstu krēmu, pūdercukuru (pēc vajadzības) ar miksera palīdzību uzputo.
- Izkausē balto šokolādi un pievieno krēmam. Labi apmaisa, līdz masa kļūst viendabīga.
- Ūdens peldē izkausē želatīnu, pievieno krēmam un labi izmaisa.
- Liek krēmu uz pamatnes, dekorē ar avenēm un liek saldētavā, lai krēms nedaudz sastingst. Apmēram 20-30 min.
- Tad pārlej ar gatavu atdzesētu aveņu želeju un liek ledusskapī saželēt.
Piezīmes:
Receptē izmantoju veikalā nopērkamo aveņu želejas pulveri un pēc instrukcijas to pagatavoju. Var mājās arī pašam to pagatavot no ogām. Dekorēt var tikai ar ogām bez želejas.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne