Sastāvdaļas
- 700 g liellopu gaļas
- 350 g cūkgaļas
- 1 glāze vārītu rīsu
- 1 svaiga ola
- 1 ēdamkarote sasmalcinātas kindzas
- 1 liels sīpols
- 1 tējkarote paprikas
- sāls un pipari pēc garšas
- 1 vidēja kāpostgalva
Mērcei:
- 425 g tomātu pastas
- 800 g tomātu savā sulā
- 1/2 glāze vistas buljona
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote brūna cukura
- sāls un pipari pēc garšas
- skābi kāposti
Pagatavošana
- Gaļu samaļ, iegūst maltu gaļu. Pievieno sāli, piparus, papriku, rīsus, kindzu un sasmalcinātus sīpolus.
- Visu kārtīgi sajauc, pievieno olu, vēlreiz sajauc.
- Kāpostgalvu uz 3 minūtēm liek karstā sālsūdenī, pēc tam izņem, atdzesē un atdala lapas.
- Gatavo pildījumu ietin kāpostu lapā kā konvertā.
- Skābētos kāpostus aplej ar buljonu un liek uz uguns, sautē uz mazas uguns 10 minūtes.
- Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sautē 4 minūtes.
- Kāpostu tīteņus liek katliņā, pārlej ar sagatavoto mērci un tur uz vidējas uguns 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!