Klasiski marinēti kraukšķīgi gurķīši

Klasiski marinēti kraukšķīgi gurķīši Foto: Klasiski marinēti kraukšķīgi gurķīši

Sastāvdaļas

  • 2 kg nelielu gurķu

Marinādei:

  • 1 1/2 l ūdens
  • 2/3 - 1 glāze 5 % etiķa
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 1 1/2 ēdamkarotes cukura
  • diļļu ziedi pēc garšas
  • 5 diļļu stublāji
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 mārrutku lapa
  • sauja ķiršu lapu
  • 1 lauru lapa
  • 6 melnie un smaržīgie pipari

Pagatavošana

  1. Gurķus 2 stundas mērcē sālsūdenī.
  2. Sālsūdeni nolej, gurķiem nogriež galus un kātiņus.
  3. Burkās liek diļļu ziedus, mārrutku lapas.
  4. Gurķus blīvi sapilda burkās.
  5. Virspuse uzliek diļļu ziedu un ķiploku daiviņas.
  6. Katlā liek sagrieztus diļļu kātus, ķiršu lapas, piparu graudus, sāli, cukuru un visu uzvāra.
  7. Kad ūdens uzvārījies, cukurs sāls izkusuši, pievieno etiķi un nogriež uguni.
  8. Karstu marinādi lej burkā uz gurķiem.
  9. Uzliek vāciņu, netaisot ciet burku.
  10. Burku liek ūdens peldē katlā un karsē, līdz marināde sakarsusi līdz 70 grādiem, turpina karsēt vel līdz 15 minūtes.
  11. Tad burku izceļ no ūdens, vāko ciet un ātri atdzesē, lai gurķi būtu kraukšķīgi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes