Sastāvdaļas
- 2 kg nelielu gurķu
Marinādei:
- 1 1/2 l ūdens
- 2/3 - 1 glāze 5 % etiķa
- 3 ēdamkarotes sāls
- 1 1/2 ēdamkarotes cukura
- diļļu ziedi pēc garšas
- 5 diļļu stublāji
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 mārrutku lapa
- sauja ķiršu lapu
- 1 lauru lapa
- 6 melnie un smaržīgie pipari
Pagatavošana
- Gurķus 2 stundas mērcē sālsūdenī.
- Sālsūdeni nolej, gurķiem nogriež galus un kātiņus.
- Burkās liek diļļu ziedus, mārrutku lapas.
- Gurķus blīvi sapilda burkās.
- Virspuse uzliek diļļu ziedu un ķiploku daiviņas.
- Katlā liek sagrieztus diļļu kātus, ķiršu lapas, piparu graudus, sāli, cukuru un visu uzvāra.
- Kad ūdens uzvārījies, cukurs sāls izkusuši, pievieno etiķi un nogriež uguni.
- Karstu marinādi lej burkā uz gurķiem.
- Uzliek vāciņu, netaisot ciet burku.
- Burku liek ūdens peldē katlā un karsē, līdz marināde sakarsusi līdz 70 grādiem, turpina karsēt vel līdz 15 minūtes.
- Tad burku izceļ no ūdens, vāko ciet un ātri atdzesē, lai gurķi būtu kraukšķīgi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!