Klasiski marinēti gurķi

Klasiski marinēti gurķi Foto: Klasiski marinēti gurķi

Sastāvdaļas

  • gurķi – 2 kg
  • sāls – 1 ēd. kar.
  • cukurs – 3 ēd. kar.
  • esence 70% – 1 ēd. kar
  • sīpols – pēc garšas
  • burkāns – pēc garšas
  • dilles – pēc garšas
  • ķiploki – pēc garšas
  • jāņogu lapas – pēc garšas
  • ķiršu lapas – pēc garšas
  • ūdens – 2 litri

Pagatavošana

  1. Katliņā lej ūdeni un liek uz plīts lai uzvārās, pievieno 2 ēd. kar. sāli, 6 ēd. kar cukura, samaisa un atkal uzvāra.
  2. Pievieno 2 ēdamkarotes esenci un noņem no plīts lai atdziest.
  3. Viena litra burkā liek sagrieztu sīpolu, ķiploku, dilles un jāņogu lapas.
  4. Sagriež burkānu 0,5 cm ripiņās un liek burkā.
  5. Burkas pēc iespējas blīvāk pieliek ar gurķiem. Katrā burkā pievieno ķiploku daiviņas pēc savas garšas un zariņu diļļu.
  6. Pielej katru burku līdz augšai ar marinādi, kas ir padzisusi.
  7. Aizvāko burkas.

Variants: Lai būtu kraukšķīgi, nepārsterilizēt un jāliek pēc aizvākošanas aukstā ūdenī burkas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes